De leukste plekjes van Santiago

Na 10 maanden reizen kwamen we begin mei aan in Santiago, waar we ruim drie maanden woonden hebben. Voor veel reizigers is Santiago een eerste of laatste stop in Zuid Amerika. Hoewel de meeste toeristen Santiago vooral als doorreis stad zien, zijn er een hoop leuke dingen te doen. In deze blog vertellen we wat wij de leukste plekjes in Santiago vonden.

Uit eten

Hoewel Santiago niet bekend staat om zijn hoogstaande keuken kan je er lekker uit eten gaan. De meeste Chilenen eten warm bij de lunch en dus zijn er genoeg plaatsen waar je heel goedkoop een 3 gangen maaltijd kunt eten. Wil je ’s avonds uit eten dan zijn de volgende restaurants aanraders:

 • Restaurant Como Agua para Chocolate – Allerlei lekker gerechten (www.comoaguaparachocolate.cl).
 • Pizzería Tiramisu – Pizza en heerlijke tiramisu (www.tiramisu.cl).
 • Kintaro – Sushi en Japans (kintaro.cl‎).
 • Patagonio of andere restaurantjes in Barrio Lastarria.
 • Patio Bellavista – hier zitten verschillende lekkere restaurants. De Peruaan is erg goed.
 • Mori – Argentijnse steaks zijn hier fantastisch, restaurant zit op Constitution (straatnaam) achter Patio Bellavista.

Theater

Santiago telt meer dan 100 theaters, er is daarom altijd wel iets wat de moeite is om heen te gaan. Wij gingen naar een aantal voorstellingen in Teatro Municipal de Santiago (kijk op www.municipal.cl voor de agenda).  Het theater op zich is al de moeite waard om te bezoeken, maar tijdens een voorstelling vonden wij het nog leuker.

Uitgaan

Er zijn niet heel veel nachtclubs in Santiago om goed uit te gaan. Althans, ze zijn er wel maar moeilijk te vinden voor toeristen. Wij bezochten regelmatig  Bar Constitution, net achter Patio Bellavista. Hier kun je tot diep in de nacht dansen (2 verschillende zalen met verschillende muziek). Als je voor 22:00 uur binnen bent, betaal je geen entree (4.000 pesos). Echter begint het feest wel pas rond 23:30 uur.
Tegenover Bar Constitution is een leuke Irish Pub gevestigd, waar je prima bier kunt drinken vooraf. Verder zitten in de Patio Bellavista een aantal tenten waar je prima kunt stappen. Wat verder weg vind je op Monjitas “The Clinic” een grote kroeg/restaurant waar je ook prima een mooie avond kunt hebben (niet dansen).

Interessante plaatsen

In Santiago en omgeving zijn er genoeg plaatsen die een bezoekje waard zijn.

 • Santa Lucia hill – op een smog vrije dagen (beste na een regenbui) heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over Santiago.
 • Paardenrace – er is een paardenrace baan in Santiago, een prima activiteit voor de zondagmiddag. Hier verzamelen de (oudere) Chilenen en is het leuk om mensen te kijken en sfeer te proeven. Vlakbij is tevens een groot pretpark en een muziekhal. Paardenrace bezoeken is gratis, vanaf 2.000 pesos kun je op een paard wedden.
 • Snowboarden/skiën – in de winter kun je uitstekend snowboarden in de Andes. Op anderhalf uur rijden van Santiago is het eerste skigebied. Wij zijn gaan snowboarden in Valle Nevado, het hoogst gelegen en mooiste ski-gebied. Je kunt op verschillende punten tours boeken voor een dagje snowboarden inclusief materiaal en vervoer, vanaf ongeveer 150 euro. Zorg dat je er zo vroeg mogelijk bent, in verband met drukte, zeker in weekenden en op feestdagen.
 • Wineries – er zijn verschillende wijnboerderijen op ongeveer een uurtje rijden vanuit de stad. Hier kun je georganiseerde tours naartoe boeken of gewoon zelf gaan (soms wel op afspraak).
 • Een uurtje in de bus en je zit in Valparaiso (kunstenaars dorp) of Vina del Mar (strand). Heerlijk voor een city escape en wat frisse lucht.

Mocht je overigens de stad willen ontvluchten, dan is op 8 uur in de bus of 45 min vliegen Mendoza een aanrader. Hier kunt je perfecte Argentijnse steaks eten en de Argentijnse Malbec proeven. Bovendien krijg je een nieuw visum bij terugkomst, mocht je langer dan 3 maanden in Santiago willen blijven.

Winkelcentra (mall)

Naar de mall gaan is een van de favoriete bezigheden van Chilenen. Wij bezochten de volgende malls

 • Costanera mall – als je iets nodig hebt, dit is de mall to go (op 4e verdieping is uitgebreide outdoor sectie, mocht je naar het zuiden van Chili willen reizen).
 • Alto Las Condes – een enorm grote mall met ontzettend veel winkels. Als je wilt weten wat de Chilenen op zondagmiddag doen dan is een trip naar de bowlingbaan aan te raden. Dit is ongeveer een pretpark in de mall.
 • Mall Parque Arauco – deze mall ligt aan een park. Hoewel we het park erg relaxt vonden (prima om een uurtje rond te lopen en lekker rustig ook), vonden we het winkelcentrum erg onoverzichtelijk. Maar er zitten wel weer heel veel winkels, en als je iets nodig hebt zul je het hier vast wel vinden.

Mochten jullie nog goede suggesties hebben dan horen wij die graag in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.