Uruguay

Na twee hele leuke weken met Niek  is het tijd om verder te reizen. Nadat we ons appartement in Buenos Aires nog met een paar dagen verlengd hebben, is het de hoogste tijd om de boot naar Uruguay te pakken. De grenscontrole is goed ingericht (daar kan menig Aziatisch land nog wat van leren) en de benodigde stempels hebben we in een rap tempo binnen. Na een uurtje varen met de express boot door de smerige bruine zee komen we aan in Colonia del Sacremento.

Colonia del Sacremento

Colonia is een klein, leuk stadje met een oud centrum en stranden langs de lange boulevard gelegen. Nadat we ingecheckt zijn in ons hostel besluiten we een wandeling te maken over de boulevard. Na alle grote steden in Argentinië voelt het prettig om even in een klein stadje te zijn. ’s Avonds eten we mee in het hostel, een prima pasta maaltijd.

De volgende dag wandelen we naar de andere kant van de stad, waar we een prachtige ruïne zien van een stadion waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Voor de rest is er weinig te doen, maar de wandeling terug langs de zee is wederom prachtig. We relaxen kort in het hostel en gaan dan zonder dat we het weten richting het oude centrum. We wandelen door de haven en pakken een mooie zonsondergang mee. Daarna belanden we dus in het oude centrum, waar leuke huisjes, kerken en tal van andere gebouwen staan. Het is leuk om er even rond te lopen, maar we vinden dat we het eigenlijk wat eerder hadden moeten ontdekken.

In het hostel bedenken we wat we de komende dagen willen doen. We hebben weinig inspiratie en niet zoveel zin om weer door te trekken, maar besluiten uiteindelijk toch om naar Montevideo te gaan. De volgende dag zitten we in de bus en drie uurtjes later zijn we in Montevideo.

Montevideo

We nemen voor weinig een lokale bus van het busstation naar ons hostel, waar het erg druk is. In de bus moeten we oppassen dat we met onze backpacks niemand omver duwen! Het hostel valt erg tegen, het is er krap en de indeling is compleet onlogisch. Dan blijkt ook nog dat het ver van het centrum van de stad is. Na een lange zoektocht naar een gezellige kroeg of restaurant, blijkt dat er niets leuks in de buurt ziet, terwijl we wel een drankje kunnen gebruiken. Wat wel gaaf is van de locatie van het hostel, is dat we 5 blokken van het strand zitten, je loopt hier letterlijk uit de stad het strand op. Maar we zitten niet echt in de goede vibe en zijn vooral bezig met waar we hierna naar toe zullen gaan (meer van Uruguay zien, naar de Iguazu watervallen of toch een vlucht naar Ecuador of Peru) en wat we verder willen doen. We zitten een beetje in de 9-maanden-op-reis dip denken we…

Na een nachtje slaap zijn we klaar om de volgende dag Montevideo in te trekken. Op de planning staat een fietstocht over de 25km lange boulevard. Helaas regent het echt dat het giet, dus het plan verandert in sightseeing van de stad. We nemen de bus naar Plaza Independencia, een indrukwekkend plein in het hartje van het  centrum. Als het echt hard gaat regenen schuilen we in een museum, waar we mooi werk zien van Joaquin Torres Garcia, de bekendste schilder van Uruguay. Als we zijn schilderijen gezien hebben is het buiten weer droog en lopen we door naar de haven. Bij de haven zou je geweldige steaks moeten kunnen eten, maar helaas is de markt al dicht en moeten we op zoek naar andere steaks. Met zoveel pech lijkt het ons een goed idee even naar het casino te gaan (het moet toch een keer meezitten) en zowaar winnen we op de roulette tafel ons busticket naar Colonia terug.

Een baan in Santiago?

Tussen alle bedrijven door krijgt Sebastiaan een email dat men in Santiago op zoek is naar een Calypso business analist. Dit maakt het plannen van wat we verder willen doen, zo mogelijk nog lastiger. Na goed overleg besluiten we te kijken of we de baan kunnen krijgen. Dan gaat het snel. Op donderdag ontvangen we de email,  op vrijdag volgt een sollicitatiegesprek op Skype en op maandag kwam een aanbod. Het eerste bod was wat teleurstellend maar na wat onderhandelen, kwam er een tweede bod, wat er een stuk beter uitzag, waardoor de baan in Santiago in een keer dichtbij komt!

In de week er na, wikken en wegen we, is verder reizen niet leuker, werken is toch ook wel een hele mooie ervaring, we veranderen onze plannen keren op keer, en weer terug.. En na lang nadenken beslissen we dat het toch wel een hele mooie ervaring is om drie maanden in Santiago te wonen en te werken. De beslissing heeft ons redelijk wat hoofdbrekers gekost, want het alternatief om nog een paar maanden door te reizen, is natuurlijk ook niet verkeerd.

In de dagen die volgen krijgen we meer duidelijkheid en blijkt dat de baan echt doorgaat. Santiago, here we come again!

Op naar Lima

Na onze tweede nacht in Montevideo besluiten we met de baan in ons achterhoofd de planning om te gooien. Er zijn twee dingen die we nog echt willen zien in Zuid Amerika: Machu Pichu in Peru en de zoutvlaktes in Bolivia. Met nog een paar weken reizen voor de boeg, half mei begint de baan,  boeken we een ticket naar Peru. In minder dan 24 uur doorkruizen we vier landen; Uruguay, Argentinië  Chili en Peru, het is een enorme reis en we zijn dan ook blij als we in Lima landen.  Over prachtig Peru in onze volgende blog meer…

Foto’s

7 comments on “Uruguay

 1. Dag lieve Maris en Sebas.

  Nu al negen maanden uit Nederland weg, jullie een “klein dipje”, omdat jullie niet wisten wat jullie verder moesten… Nu is er een baan voor Sebas, dus komen jullie later terug naar het “thuisland”. Wij hopen dat het een juiste beslissing is geweest en wensen jullie een mooie tijd in Santiago.
  Nog heel veel plezier en voor jullie heel veel liefs van Ruud en Jacqueline.

  • Hey Ruud en Jacq!
   Dank voor jullie berichtje! We kijken enorm uit naar Santiago, om weer wat langer op een plek te zijn en ook om ons eigen plekje weer te hebben! Reizen is fantastisch leuk, maar soms verlang je ook gewoon naar je eigen bedje en badkamer:)
   Volgende maand gezelligheid met de familie in Spanje! Leuk hoor:) xx

 2. ¡Hola! queridos Maris y Sebas, Qué bonito tus experiencias y fotos, lástima la falta de un gran bistec. Ja, we hebben weer genoten van jullie laatste belevenissen, en we horen later wel weer of je brood moet meenemen bij je baas voor lunch……. Een heel fijne tijd toegewenst in Santiago ( = Johannes, maar dat wisten jullie al ) Van jullie O+O in España.-

  • Lieve opa en oma! Helaas is ons Spaans voor een spaanstalig berichtje nog niet goed genoeg, maar daar komt snel verandering in! Over twee weken ga ik Spaanse les in Santiago volgen en dan hoop ik jullie snel van een berichtje in het Spaans te kunnen voorzien!
   Veel liefs

 3. Hoi lieve Mariska en Sebastiaan,
  We hebben natuurlijk vaker contact via skype, facebook of per email, maar het is elke keer weer zo leuk om jullie verslag te lezen!
  Na lang wikken en wegen toch naar Santiago voor een baan voor Sebastiaan. Maar eerst gaan jullie nog even genieten van al het moois in Peru…
  Heel veel plezier, liefs en dikke kus
  Janneke en Jan

 4. Dag lieve Mariska en Sebastiaan,
  Weer een heerlijk verhaal, oh wat ondernemen jullie
  veel en dan voor 3 maanden wonen en werken in Santiago,
  super toch!
  Jullie komen toch nog wel terug naar NL?
  We wensen jullie veel plezier en Sebastiaan succes met je baan,
  wat een uitdaging.
  We blijven jullie volgen, want de verhalen die jullie schrijven
  zijn zo leuk!
  Liefs van Evert en Ria.

  • Hey Evert en Ria!
   Wat leuk dat jullie onze blog ook nog steeds zo volgen! We zijn nu in het noorden van Chili, werkelijk prachtig! Zijn jullie ook weleens naar de Atacama woestijn geweest? We komen zeker terug naar Nederland hoor:) Iets later dan gepland, maar voordat het september is, zijn we weer in het land!
   Groetjes aan Mirjam, Gerben en de kleine meid!
   PS: Vliegt Mirjam ook weleens op Santiago..?

   xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.