Paradijs in Tahiti

We landen ’s avonds laat op Tahiti en weer is het avontuurlijke gevoel aanwezig. We kunnen ons weinig van dit eilandenrijk met de prachtige oceaan en onderwater leven voorstellen, behalve dat natuurlijk!

De eerste drie nachten brengen we in een klein hotelletje door, voordat we op ‘luxe’ gaan. De volgende ochtend slapen we heerlijk uit en doen we rustig aan. De verrassing is groot als we in de supermarkt bijna alleen maar Franse producten zien liggen. Het is natuurlijk Frans Polonesië, maar dat zelfs de makreelfilets in mosterdsaus, de brie en de baguette aanwezig zouden zijn, hadden we niet verwacht! Maar lekker is het wel.

Rilouttes

’s Avonds eten we bij ‘rilouttes’, dit zijn caravans die op een parkeerplaats langs de kant van de weg staan. Je kunt er pizza, pannenkoeken, kip en steak met frieten eten. En het is een stuk goedkoper dan het eten in het hotel en ook een stuk leuker, omdat je hier locals tegenkomt. Vooral de pannenkoeken smaken na al die maanden heerlijk!

Big Mama’s en Big Daddy’s

De volgende dag willen we met de bus naar de haven om de ferry naar Moorea, een naburig eiland, te nemen. Terwijl we staan te wachten op de bus (geen bushalte hokje of bankje) begint het te regenen. We blijken alle geluk van de wereld te hebben als twee vrouwen en een peuter in een spiksplinternieuwe Polo stoppen en vragen waar we naar toe willen. Geen probleem, ze brengen ons wel even! De mensen zijn zo ontzettend vriendelijk en vrolijk hier, ze lachen altijd en de locals zien er uit als Big Mama’s en Big Daddy’s, met dikke lijven en bloemen in het haar. Het sfeertje is heerlijk!

Op Moorea nemen we de taxi naar het Sofitel hotel, waar we gehoord hebben dat je prachtig kunt snorkelen, en dat blijkt inderdaad het geval te zijn! De zee is schitterend blauw/groen en onder water waan je je in een aquarium vol gekleurde vissen, knalblauwe visjes, gele maanvisjes, vissen met een tijgerprintje en.. on top of it ook nog een pijlstaartrog die voor ons zwemt! Op de terugweg besluiten we te gaan lopen om de dure taxi te vermijden. We zijn nog een twee minuten onderweg als er een bus langsrijdt. We zwaaien naar de bus en de bus stopt voor ons, maar het blijkt een bus voor cruiseboten te zijn. Echter is er geen cruiseboot vandaag , morgen pas weer, maar de beste man wil ons best gratis even bij de haven afzetten! We moeten echt even wennen aan deze vriendelijkheid!

De bus vanaf de haven terug naar het hotel is ook weer een belevenis. De deuren blijven gewoon open, wat wel nodig is ook want de zweetlucht die er hangt liegt er niet om! Onderweg zien we een prachtige zonsondergang.

Jacuzzi

De volgende dag nemen we onze intrek in het luxe Radisson Plaza Hotel, met een jacuzzi in de kamer. Het is echt heerlijk om zo’n grote schone kamer met een eigen badkamer voor ons zelf te hebben. We springen meteen de jacuzzi in en genieten volop. De volgende dag doen we weinig, we chillen bij het zwembad en willen een tripje naar de Carrefour supermarkt maken. We wachten eindeloos op de bus, maar die rijden hier hun eigen schema. Dan stopt er een BMW 3-serie die ons vertelt dat de bus niet meer rijdt, het is al te laat… Echter besluit de bestuurder zelf dan ook maar even boodschappen te gaan doen en we worden keurig gebracht naar de supermarkt en daarna weer voor ons hotel gedropt. De beste man biedt ook nog aan dat we de volgende dag zijn auto mogen lenen, gratis natuurlijk, voegt hij er aan toe, maar dat gaat ons toch iets te ver. Dit hebben we onze hele wereldreis nog niet meegemaakt en dit zal je in Nederland ook niet mee maken. Die enorme gastvrijheid voelt erg bijzonder.

Laguna zwembad

Ons laatste hotel is Le Meridien met een schitterend laguna zwembad. Het weer is eigenlijk al de hele week tropisch te noemen, temperaturen van dertig graden, hoge luchtvochtigheid maar ook veel bewolking en regen. Af en toe wordt ons relaxen bij het zwembad ruw onderbroken door de regen en dan moeten we even schuilen. Verder is het er heerlijk, we doen weinig, behalve zonnen, zwemmen, lezen, snorkelen en kayaken. We genieten onze laatste dagen op Tahiti enorm en vinden het bijna jammer om het paradijs weer te verlaten. Maar we kijken ook heel erg uit naar Paaseiland!

Foto’s

4 comments on “Paradijs in Tahiti

 1. Bonjour mes chers Maris et Sebas… Super relax avec des epiceries … des maqueraux de filets en sauce á la moutarde, de brie, des baguettes….quelle surprise!
  Erg leuk om te lezen en met recht even vertoefd in het paradijs met de tropische temperatuurtjes, de prachtige onderwaterwereld, de relaxte en lieve lokale bevolking én de jacuzzi!!
  Genoten ook van de foto’s, super!
  Liefs en dikke kus Janneke en Jan

 2. Wat leuk om te lezen hoe jullie Tahiti hebben ervaren,
  vriendelijke mensen, heerlijk eten, maar de zweetlucht,
  dat is minder, vooruit dat neem je maar voor lief.
  Ook even onder water geweest d.m.v. jullie foto’s,
  fantastisch. Nu naar Paaseiland, we zijn weer
  benieuwd naar jullie verhaal.
  Geniet ervan!
  Lieve groet van Evert en Ria

 3. Ha genieters…

  Wij hebben bij dit verhaal maar e e n woord voor jullie.

  G E W E l D I G….

  Liefs van ons beiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.