Een dagje in Hartley’s Crocodile Adventure Park

De laatste dagen in onze Hippie Camper besteden we in de omgeving van Cairns. Net onder Cairns staan we 2 nachten op een camping aan het strand, waar we afscheid nemen van onze Duitse vrienden. Op loopafstand van de camping ligt de boulevard met een veelheid aan restaurants. We verwennen onszelf en gaan heerlijk uit eten in een van de restaurants. Mariska heeft een heerlijke steak en Sebastiaan heeft een mix van barracuda-, kangaroo-, emu- en krokodillenvlees van de barbecue.

Hartley’s Crocodile Adventure Park

Het menu paste perfect bij wat we die dag gedaan hebben: een dagje in Hartley’s Crocodile Adventure Park. Als we daar aankomen blijkt dat er nog twee plekken zijn voor het voeren van de krokodillen, dus dat gaan we zeker doen! We maken een tour met de boot door de rivier van het park en zien van dichtbij een zoutwater krokodil uit het water springen en happen naar een stuk vis. Het is een soort koekhappen voor gevorderden, want als de kaken van de krokodil op elkaar klappen klinkt er een enorm kabaal. Het is prachtig om te zien en super om mee te maken!

Na de tour is het tijd om de zoetwater krokodillen te voeren. We kijken eerst naar de show en zien wederom erg veel krokodillen. Zoutwater krokodillen zijn een stuk groter dan zoetwater krokodillen, maar de laatst genoemde zijn een stuk gevaarlijker. Het is fantastisch om te zien hoe de dieren happen naar de kip en de vis die de verzorgers voeren. Als de pro’s klaar zijn mogen we zelf met een hengel de krokodillen voeren. We plagen de krokodillen wat door het voer weer weg te trekken, maar uiteindelijk krijgen ze het toch te pakken. Het is een supergave ervaring om zelf een krokodil te voeren, vooral als zo’n beest pijlsnel zijn bek opent en toehapt.

Na het voeren lopen we nog wat door het park en zien we een Cassowary, een soort Pino uit Sesamstraat in het klein. Het zijn grappig beesten maar door de hitte zijn ze niet erg actief. Na de slangenshow zien sluiten we de dag af met een krokodillenshow. De verzorger test even hoe de mood is van het beest en die blijkt behoorlijk agressief vandaag. Dat belooft spektakel! Halverwege de show laat de verzorger een ‘crocodile deathroll’ zien, dat is zeg maar hoe een krokodil jou het water in zou slepen als je te dicht bij de kust loopt (een krokodil pakt altijd de kleinste prooi, Mariska dus). Het is echt indrukwekkend om dat allemaal te zien, vooral de kracht die vrijkomt bij zo’n beet en rol. Na de show rijden we terug naar de camping voor onze laatste nacht in de Hippie campervan.

Cairns

In Cairns leveren we de camper in, na 5 weken toeren zijn we toe aan een nieuw avontuur, maar het is toch ook weer vreemd als ‘ons huisje’ hebben ingeleverd en in een hostel aankomen. In Cairns hadden we graag even willen relaxen, maar dan blijkt dat we een camper kunnen relocaten tegen erg gunstige voorwaarden (relocaten: het brengen van een camper van A (Cairns) naar B (Alice Springs) tegen een zeer geringe vergoeding (4 euro) per dag met een vergoeding voor de brandstofkosten van zo’n 250 euro. We besluiten op deze prima deal in te gaan, waardoor we helaas Cairns snel moeten verlaten. De dagen die we in Cairns hebben, besteden we goed. We relaxen heerlijk bij de lagoon in de stad en boeken een trip naar het Great Barrier Reef.

Great Barrier Reef

De volgende en laatste dag in Cairns melden we ons vroeg in de haven. Omdat het beter was voor ons budget hebben we een goedkope trip geboekt. Eenmaal op de boot begrijpen we waarom de trip als goedkoopste uit de bus kwam.. het duurt eindeloos voordat we vertrekken, dan moeten we nog mensen op een ander eiland afzetten en naar een andere boot brengen, vervolgens wordt ons nog vele malen geprobeerd een duikcursus te verkopen… maar uiteindelijk springen we dan in het water en gaan we snorkelen en is onze hele dag weer goed!

Nemo

Wat we onder water zien is fantastisch, het is net alsof we in een groot aquarium zwemmen. Het koraal is geweldig en alle vissen die daar zwemmen maken het plaatje compleet. Na een tijdje zoeken, vinden we ook Nemo nog! Verder zien we grote scholen vissen langs zwemmen en vele andere prachtige vissen. We zijn snel vergeten dat de tocht hier naartoe zo lang duurde en genieten nu van iedere minuut die we in het water hebben.  Als we ’s avonds terug komen in Cairns zijn we blij dat we deze trip geboekt hebben en relaxen we in ons fijne hostel.

Nieuwe avontuur

Amper bijgekomen van alle indrukken uit het Great Barrier Reef gaan we alweer op pad voor ons nieuwe avontuur. We relocaten een camper van Cairns naar Alice Springs, zodat we op een enigszins betaalbare manier ook de Outback kunnen zien. In vijf dagen moeten we ongeveer 2500 km afleggen in een Toyota 4WD, waar we ook in kunnen slapen. Als we eenmaal op pad zijn, voelen we ons weer helemaal ‘thuis’ op de weg! In de volgende blog meer over onze trip door de Outback.

De foto’s

6 comments on “Een dagje in Hartley’s Crocodile Adventure Park

 1. Hey lieverds!
  Wat een lekker bbq menuutje van Sebas! Het lijkt me beter om krokodil te eten dan om door de krokodil te worden opgegeten! Ik vind het zulke enge beesten…
  Jullie hebben weer genoten van de prachtige onderwaterwereld en inmiddels een trip gemaakt met de 4WD…we kijken uit naar het volgende blog!
  Bey bey, dikke kus
  Jan&Janneke

  • Hey Lucia! Pino zat de hele tijd in bad!! Hij had het waarschijnlijk warm en nam een duik.. maar dat maakte het erg lastig om een goede foto van hem te maken! xx

 2. Lieve Mariska en Sebastiaan,

  Sint reed te paard naar de Overtoom
  Maar vond jullie daar niet “at home”

  Waar zijn die twee nu gebleven?
  Ze lijken op dit adres uitgeschreven….

  De speurpiet werd ingezet
  En vond jullie op het internet

  Hij zei: Sint kijk eens even snel
  Op waar zijn ze nou.nl

  Zo las Sint vele uren
  Over jullie mooie avonturen

  Met slippers in Moskou op het Rode Plein
  Ja lieve Maris, daarvan krijg je wel spierpijn

  Etappe 2 was niet met de NS
  Maar zowaar met de TransMongolië Expres

  Vijf dagen lang in de trein is een hele tour
  Met onderweg crackers of wat whiskas voer

  In Mongolië in een gertent overnacht
  Daarbij moest Sebas eerst wel even op sprinkhanenjacht

  Koude douches en niet zoveel luxe maar toch van veel genoten
  Ging de reis verder naar China, zoals besloten

  Daar volgde een leuke onderbreking
  Jullie aten pekingeend in Peking

  En door ging jullie avontuur
  met een bezoek aan de Chinese Muur

  Voor het eten volgden jullie de Chinese keus
  helaas, het bleek soep met varkensneus

  Shanghai, Chengdu, Himalaya en Macau volgden op de tocht
  Ja, jullie hebben heel wat mooie plekken bezocht

  Naar HongKong voor een familiebezoek
  En ook lekker shoppen voor een nieuwe look

  Daarna kwam Vietnam aan de beurt, zo wie zo
  met een haastig bezoek aan Uncle Ho

  Een rots werd met een klim getrotseerd
  En, tot grote angst van beide moeders, een motor gemobiliseerd
  Cambodja volgt met een naar stuk verleden
  En ook de armoe in het heden

  Op het programma stonden de tempels van Angkor Wat
  Jullie gingen daar maar liefst drie dagen op pad

  En als toetje bekeken jullie de tempels vanuit de lucht
  Met een fantastische helikoptervlucht

  Daarna zijn jullie naar een cricketwedstrijd gegaan
  En zowaar, jullie voelden je even Sri Lankaan

  Australië werd het volgende continent
  Met een iene mini camperbusje als etablissement

  Wijn proeven, walvissen spotten, chillen op het strand
  Surflessen nemen, de wallabies bekijken, wat een heerlijk land

  Helaas van saffieren zoeken werden jullie niet rijk
  Maar bij het paardenrennen hadden jullie een goede kijk

  Via een prachtige zeilreis
  Beleefden jullie het Whitsundays paradijs

  Witte stranden, blauwe zee, snorkelen tussen mooie vissen
  En een zonsondergang om niet te missen

  De reis gaat verder en na al dat lekkere chillen
  Gingen jullie naar de krokodillen

  Sint vindt dat maar enge beesten met die klappende kaken
  Als kleinste prooi moet je niet in de buurt geraken

  Jullie zien het, Sint volgt jullie reisverslag
  Maar mist jullie nu wel op zijn eigen verjaardag

  Gelukkig weet Piet altijd wel raad
  Hij kwam met de volgende oplossing, heel kordaat

  Met het internetbankieren
  Kan Sint best voor jullie een etentje financieren

  Een kleine bijdrage is overgemaakt
  Sint hoopt dat het etentje jullie lekker smaakt.

  Heel veel liefs
  Sint en Piet

  • Hoi lieve Mariska en Sebastiaan.
   Nou, na dit mooie gedicht van Sint en Piet, kan niemand meer op….
   Wij hebben genoten van dit verhaal op rijm.
   Veel, heel veel plezier nog met z’n tweetjes.
   Tot mails.
   Ruud en Jacqueline.

  • Ik vind het fantastisch! Het gedicht komt zeker in mijn fotoboek met de mooiste herinneringen van onze wereldreis! Wat een geweldig gedicht, dat moet wel flink wat werk zijn geweest!! Dank jullie wel:) xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.