Onze reis door Sri Lanka

We zijn in 12 dagen kriskras door Sri Lanka gereisd om wat van het binnenland en wat van de kust te kunnen zien. Een reis door Sri Lanka is niet compleet zonder in de lokale bus te hebben gezeten. De verkeersregels zijn simpel: het grootste voertuig wint, en dus is de lokale bus best een attractie om in te zitten. Wij hebben tijdens onze reis vooral gebruik gemaakt van de bus, gecombineerd met treinritten door prachtige landschappen.

Vanaf Bangkok is het ongeveer 3,5 uur vliegen naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Het is belangrijk om vooraf een visum aan te vragen (dit kun je online doen op http://www.eta.gov.lk/), want op het vliegveld betaal je er meer voor en duurt het bovendien een stuk langer om de douane te passeren. Wij besloten om Colombo links te laten liggen en direct door te reizen naar Kandy. Vanaf het vliegveld is het 1 tot 1.5 uur reizen naar het centrum van Colombo. Het vliegveld ligt eigenlijk dichter bij Negombo.

Onze reis

Vanaf het vliegveld regelen we, na wat onderhandelen, een taxi voor 5000 Rupees (voor twee personen, maar er was plaats voor vier) die ons in 2,5 uur naar Kandy rijdt. We worden voor ons hotel afgezet, een heerlijk luxe begin van de reis door dit mooie land. Vanaf Kandy pakken we de airco bus naar Nuwara Eliyah voor een bedrag van 210 Rupees per persoon. Sri Lanka kent twee type bussen: de normale bus zonder airco en een duurdere bus met airco. Verwacht niet te veel luxe van de airco bussen, het voordeel is de temperatuur maar je hebt er bijna geen ruimte voor je benen. Over het algemeen gaan de bussen met airco pas weg als er genoeg passagiers zijn, dus het kan even duren voordat je vertrekt.

Treinen en bussen

Na Kandy en een tussenstop in Nuwara Eliyah is onze volgende bestemming de prachtige treinreis naar Ella, vanaf het treinstation Nanu Oya aangezien Nuwara Eliyah zelf geen treinstation heeft. Een kaartje voor de trein kost 60 Rupees en de rit duurt ongeveer 3 uur. De rit is prachtig maar we zijn blij dat we met wat duw- en trekwerk zowel onszelf als onze backpack de coupe in krijgen. Pas bij de latere stops bemachtigen we een zitplaats, de reis daarvoor was het te druk om überhaupt aan zitten te denken.

Vanaf Ella nemen we een drietal bussen die ons naar Emphibility brengen (totaal 210 Rupees per persoon). Vanaf dit plaatsje is het Una Walawe National Park erg dichtbij. We maken er in de vroege ochtend een safaritour met een open jeep om olifanten te kijken. Daarna reizen we door in een rechtstreekse bus naar de kust, naar Mirissa. Na een aantal dagen op een afgelegen strand in Mirissa (we zitten bijna in de oceaan, maar kunnen er door de sterke stroming niet in zwemmen) reizen we door.  Vanaf Mirissa nemen we de bus naar Tangalle (115 Rupees per persoon).

Na wederom een aantal dagen op het strand, waar we nu ook heerlijk kunnen zwemmen reizen we door. Vanaf Tangalle gaan we in twee etappes naar Negombo om ons laatste nachtje door te brengen. Negombo is een prima uitvalsbasis voor als je net aankomt in Sri Lanka of voordat je weggaat. Er zijn veel hotels, restaurants en cafés om een avond door te brengen. We betalen voor de reis 410 Rupees per persoon. Vanaf Colombo vliegen we weer terug naar Bangkok.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.