Onze reis door Cambodja

In dit artikel beschrijven wij onze reis door Cambodja. Wij zijn via Vietnam (Bavet) Cambodja binnengekomen. De bus brengt ons rechtstreeks naar Phnom Phenn, waar we een paar dagen verblijven en de hoogtepunten in en om de stad bezoeken. We huren een tuktuk die ons naar de S21 gevangenis, de Killing Fields en de Russische markt brengt voor een bedrag van 17 dollar.

Sihanoukville

Vanaf Phnom Phenn nemen we de rechtstreekse bus naar Sihanoukville, een strandplaats in het zuiden van Cambodja. De bus doet er in totaal zes uur over, wat een stuk langer is dan waarvoor geadverteerd wordt voor een prijs van 5 dollar per persoon.

Met de bus naar Siem Reap

Vanaf Sihanoukville lijkt het mogelijk om een rechtstreekse bus naar Siem Reap te boeken, die je er in negen uur naar toe brengt. Helaas blijkt dit niet waar te zijn en gaat de bus terug naar Phnom Phenn, waar je een overstap maakt op de bus naar Sihanoukville. Dit geldt ook voor passagiers naar Ho Chi Minh en Battambang. De reis terug naar Phnom Phenn duurt wederom zes uur en na een uurtje wachten op het busstation, vertrekt de bus naar Siem Reap. Gedurende deze reis hebben we erg slecht weer onderweg en het duurt dan ook wel 7 uur voordat we in Siem Reap arriveren. Een lange  en uitputtende rit, die we achteraf graag in tweeën hadden geknipt door een overnachting in de hoofdstad te boeken.
De kosten voor deze reis bedragen 11 dollar per persoon.

Het land verlaten

Vanaf Siem Reap boekten we de bus om het land via Poipet weer te verlaten.

Lees voor meer informatie over het passeren van de grens het land in het artikel ‘De grens over: Vietnam naar Cambodja’ en over het verlaten van het land het artikel ‘De grens over Cambodja naar Thailand‘. Wil je weten wat het kost om door Cambodja te reizen, lees dan ‘Budget in Cambodja’.

One comment on “Onze reis door Cambodja

  1. Pingback: Budget in Cambodja - Waar zijn ze nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.