Google maps offline

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een taxi neemt en eigenlijk geen idee hebt waar je precies bent? Neemt de taxichauffeur wel de kortste route? Of dat je ergens op een busstation in een onbekende stad wordt afgezet, maar echt geen idee hebt waar je precies bent..

De oplossing

Deze oplossing werkt alleen als je een smartphone hebt, maar we gaan er vanuit dat de meeste ‘moderne’ reizigers inmiddels over een smartphone beschikken. Op Google maps kun je vooraf de plaats van bestemming selecteren, een kaart van dit gebied downloaden en daarna de optie ‘Offline gebruiken’ selecteren, zodat je bij aankomst in een onbekende stad, de GPS van de telefoon aanzet en je vrij nauwkeurig de locatie waar je je bevindt kunt bepalen. Ideaal vonden wij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.