De grens over: Vietnam naar Cambodja

Wij namen vanaf Ho Chi Minh City de bus naar Phnom Phenn (Cambodja). We boekten vooraf in ons hotel de bustickets, voor 210.000 Dong p.p. De volgende ochtend werden we opgehaald door twee mannetjes met scooters die ons én de bagage naar een reisbureau in de buurt brachten. Na even gewacht te hebben verscheen de bus en werden we ingeladen.

Visa

Zodra iedereen in de bus was gestapt werden de paspoorten verzameld. Voor 25 dollar p.p. regelt de busorganisatie alle administratie rondom de visa. Wij kozen ervoor om hier gebruik van te maken. Overigens deden de meeste backpackers dit en slechts enkele  locals regelden het zelf. Pasfoto’s zijn niet nodig.

De grens over

De eerste stop betrof Vietnam uit, we stoppen in het grensplaatsje dat Bavet heet. Een voor een werden onze paspoorten weer uitgedeeld en met een stempel van het land uit, mochten we de bus weer in. Na een klein stukje rijden was er een nieuwe stop: Cambodja in. Vrij snel kregen we onze paspoorten weer terug met het vereiste visum voor Cambodja. Met paspoort en visum moesten we nog langs de douane die onze vingerafdrukken afnam en een foto van ons maakte.

De volgende stop was een korte lunchstop, waar je overigens nog wel met Dong kon betalen, alvorens we weer doorreden richting Phnom Phenn. In Phnom Phenn was de busstop (zo leek het) aan de kant van de weg. Uiteraard stonden er al talloze mannetjes met hun tuktuks klaar om ons te vervoeren. Na even onderhandelen over de prijs (wij betaalden uiteindelijk 2.5 dollar) werden we naar ons hotel gebracht.

One comment on “De grens over: Vietnam naar Cambodja

  1. Pingback: Onze reis door Cambodja - Waar zijn ze nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.