De grens over: Cambodja naar Thailand

Voor 7 dollar per persoon kopen we bij ons hotel een ticket voor het minibusje dat ons van Siem Reap naar Poipet (grensplaats Cambodja) brengt. De weg naar Poipet is in goede staat en de reis duurt ongeveer drie uur. We hadden enkele horrorverhalen gehoord over bussen die urenlang bij de grens blijven staan, zodat je uiteindelijk in Poipet moet overnachten.

Poipet

We nemen het zekere voor het onzekere en pakken de bus van 06:00 uur ’s ochtends. Plus dat we alleen de bus naar Poipet geboekt hebben en niet de bus naar Bangkok, wat de meeste reizigers doen. Zo houden we het oversteken van de grens in eigen hand.

Voordat we in Poipet aankomen, maken we nog een stop en vraagt de chauffeur of we toch niet mee willen naar Bangkok voor 5 dollar per persoon. In het busje zitten nog veel meer backpackers en het is er eigenlijk best gezellig, plus dat we niet erg uitkijken om aan de Thaise kant van de grens naar een busstation gebracht te worden en daar te wachten op een bus naar Bangkok. Dus besluiten we toch maar die 5 dollar extra te betalen. Het is een gok, die uiteindelijk gelukkig heel goed uitpakt.

Geen visum nodig

Bij de grensovergang tonen we onze ingevulde departure card, die in ons paspoort geniet is, worden nogmaals onze vingerafdrukken genomen, krijgen we de benodigde stempel en verlaten we het land. We lopen naar de grens met Thailand, waar ons een zelfde soort procedure wacht. We vullen de arrival card in, laten ons paspoort zien, ditmaal geen vingerafdrukken maar wel een pasfoto en krijgen een stempel om 15 dagen in het land te mogen verblijven. We hoeven geen visum te kopen; fijn een gratis grensovergang!

Als alle medereizigers ook de grens gepasseerd zijn, worden we in een pickup geladen en naar een naburig restaurantje gebracht, waar we wat eten. Daarna verschijnt er een andere minibus en reizen we in zo’n vier uur naar Bangkok.

One comment on “De grens over: Cambodja naar Thailand

  1. Pingback: Onze reis door Cambodja - Waar zijn ze nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.