Budget in Cambodja

Cambodja is een van de armste landen van Zuidoost Azie, zo niet hét armste land. Het toerisme is de snelstgroeiende sector van het land. Jaarlijks bezoeken zo’n 2 miljoen toeristen Cambodja. Wij ervaarden Cambodja als een relatief duur land, mede doordat alle prijzen in dollars berekend worden. Onderstaand vind je meer informatie over ons budget in Cambodja.

Prijzen

Voor een simpel hotel in de hoofdstad betalen wij 16 dollar per nacht, een comfortabel hotel in Sihanoukville met zwembad kost 25 dollar en een kamer in een hostel in Siem Reap 8 dollar (geen airco).
Wij hebben de volgende bedragen gemiddeld uitgegeven aan ontbijt 5 dollar, lunch 10 dollar en diner 22 dollar (incl. twee drankjes). Cambodjaans eten op bijvoorbeeld een markt is veel goedkoper dan eten in een Westers restaurant.

Activiteiten

Toegang tot het Royal Palace 12,50 dollar (voor twee personen).
Toegang tot Killing Fields 10 dollar (voor twee personen).
Toegang tot Angkor Wat (driedaagse pas) 80 dollar (voor twee personen).
Huur tuktuk voor één dag in Phnom Phenn (S21 prison, Killing Fields en Central Market) 12 dollar.
Huur tuktuk per dag voor bezoek Angkor Wat 15 dollar.
Tuktuk per rit tussen 1 en 3 dollar.
Biertje variërend van 0,50 tot 1,50 dollar (afhankelijk van al dan niet happy hour).

Budget per dag

Onze ervaring is dat grote steden vaak duurder zijn dan andere plekken in een land, omdat de prijzen uberhaupt vaak wat hoger liggen en je relatief veel geld kwijt bent aan toegangsprijzen voor highlights in een stad. Ons dagbudget voor Phnom Phenn lag gemiddeld op 90 dollar per dag voor twee personen. Op het strand in Sihanoukville gaven wij gemiddeld 50 dollar per dag uit voor met twee personen.

Ons gemiddelde budget per dag ligt voor Cambodja op 35 euro per persoon, inclusief de kosten voor het visum a 25 dollar. Uiteraard kan je je dagbudget vrij makkelijk verlagen door niet bij Westerse restaurantjes te gaan eten, een goedkoper hotel te boeken of beter te onderhandelen over tuktuk ritjes e.d.
Uit de meeste geldautomaten komen dollars. Wij betaalden meestal met dollars en kregen het wisselgeld in Riel (de lokale munteenheid).

Lees voor meer informatie over onze reis door Cambodja dit artikel.

One comment on “Budget in Cambodja

  1. Pingback: Onze reis door Cambodja - Waar zijn ze nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.