Wat kost de Transmongolië Express?

Het boeken van de Transmongolië Express vonden wij nog een behoorlijke opgave. Er zijn talloze opties die je kunt toevoegen aan de boeking, van extra overnachtingen in Moskou tot tussenverlengingen van een paar dagen in Rusland tot verlengingen van een week in Mongolië. Ter vergelijking hadden wij twee offertes van Tiara Tours en de Treinreiswinkel, waarbij beiden ongeveer op hetzelfde bedrag uitkwamen. Wij hebben uiteindelijk voor Tiara Tours gekozen omdat we het idee hadden dat zij iets goedkoper waren en omdat we na een reispresentatie een goed gevoel hadden bij de organisatie.

De kosten

Onderstaand proberen we zo duidelijk mogelijk uit een te zetten wat de Trans Mongolië Express ons heeft gekost. De prijzen zijn gebaseerd op basis van twee personen.

  • Transmongolië Express (1998,00 euro) voor een tweede klas coupé, die je met nog twee andere mensen deelt.
    In dit bedrag zit één overnachting in Moskou, transport naar het station in Moskou, twee overnachtingen in een meerpersoons gertent in Mongolië, twee overnachtingen in Ulaan Bator, transport van en naar het station in Ulaan Bator, vijf overnachtingen in Beijing en transport van het station in Beijing inbegrepen.
  • Wij wilden graag wat langer in Moskou blijven en kozen voor twee extra nachten (216,00 euro).
  • Bij de overnachting in de meerpersoons gertent hebben wij gekozen voor een tweepersoons gertent, omdat we de vijf nachten er voor ook al de coupé met nog twee andere mensen deelden. Wij betaalden 60 euro om twee nachten in een tweepersoons gertent te verblijven.
  • Verlenging van de reis van 1 week in Mongolië, wij wilden graag wat meer van dit prachtige land zien en kozen voor de Groene Route. Deze week is volledig verzorgd, dus inclusief alle maaltijden en overnachtingen (1058,00 euro).
  • Daarnaast vroegen wij aan Tiara Tours om alle visum perikelen voor ons uit handen te nemen. Wij vulden formulieren in, leverden pasfoto’s aan en stuurden ons paspoort op en een aantal weken later kregen wij ons paspoort retour met de benodigde visa voor Rusland, Mongolië en China er in (470 euro).
  • Annuleringsverzekering (259,33 euro), calamiteitenfonds (2,50) en reserveringskosten (30,00 euro).
Dit komt neer op een totaalbedrag van 4123,83 euro en is dus exclusief de vlucht naar Moskou. Deze zat al bij ons Aournd-the-World ticket in. De Transmongolië Express alleen (inclusief de bovengenoemde extra’s) kost dus 1998,00 euro, waarbij wij voor een aantal extra opties gekozen hebben.Voor meer informatie over wat precies de Transmongolie Express is, verwijzen we je graag door naar ons artikel De Transmongolie Express.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.