Budget in China

In dit artikel lees je alles over ons budget in China. We hebben een kleine vier weken door China gereisd, waarbij de duurste uitgaven in de steden Beijing en Shanghai werden gedaan, plus dat een georganiseerde trip ook een aanslag op het budget is. Onderstaand de gemiddelden van onze uitgaven aan slapen en eten.

Hostel 90 tot 150 Yuan voor een tweepersoonskamer, in sommige gevallen met gedeelde badkamer. Goedkoop hotel op een redelijk goede locatie (twee persoonskamer) 150 tot 250 Yuan.

Ontbijt, lunch en diner

Ontbijt gemiddeld 21 Yuan, geheel afhankelijk van het soort ontbijt, crackers en een fles water zijn veel goedkoper dan in een restaurantje omelet met jus en koffie (70 Yuan).
Lunch gemiddeld 46 Yuan, waarbij met name de lunches op vliegvelden duur waren en we onszelf af en toe ook trakteerden op een heerlijke warme maaltijd als lunch.
Diner 92 Yuan (inclusief drankjes), waarbij we niet zo vaak op straat hebben gegeten en vaak wel in lekkere restaurantjes.
Boodschappen (bier, water, koekjes) 10 tot 20 Yuan
De bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op twee personen.

Activiteiten

Metro 2 tot 4 Yuan per rit
Entree Zomerpaleis 65 Yuan
Entree Verboden Stad 60 Yuan
Kookworkshop 250 Yuan (relatief duur, maar ’t is echt een aanrader als je in Beijing bent www.thehutong.com)
Trip Chinese Muur 260 Yuan (incl. vervoer, toegang en lunch)
Chinese Opera 110 Yuan
Bezoek panda’s Chengdu 120 Yuan (incl. vervoer en toegang)
Trip rijstvelden Guilin 190 Yuan
Kabelbaan Shangri-La 220 Yuan (aanrader, wij fietsen zelf naar de kabelbaan toe en namen daar de gondel naar zo’n 4000 meter, een stuk meer rewarding én goedkoper dan een georganiseerde trip)
Bovenstaande bedragen zijn per persoon.

Totaal

Wij gaven een bedrag van 640 Yuan met twee personen per dag uit. Dit komt neer op een bedrag van zo’n 40 euro per persoon per dag. In dit bedrag zitten alle kosten voor slapen, eten, tours, kleine aankopen (kaarten, shampoo, souvenirs e.d.) en bus- en treintickets verwerkt. De twee binnenlandse vluchten (Shanghai – Chengdu 2638 Yuan en Kumming – Guillin 2069 Yuan) zijn in dit bedrag niet verwerkt. Voor meer informatie over reizen door China, zie ons artikel ‘Onze reis door China’.

One comment on “Budget in China

  1. Pingback: Onze reis door China - Waar zijn ze nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.