Video: Paarden temmen in Mongolië

In Mongolië hebben we twee nachten bij een Nomadenfamilie doorgebracht. We sliepen in een traditionele gertent, gemaakt van houten palen en vilt. Het dagelijkse leven van de nomaden maakten we van dichtbij mee, wat een hele bijzondere ervaring was. De vrouwen zijn een groot deel van de dag bezig met het bereiden van eten. Een deel van dit voedsel wordt opgeslagen en gedroogd voor de winter. De mannen zorgen ervoor dat het vee bij elkaar blijft en op tijd op de juiste plek is, om gemolken te worden. De mannen rijden paard, wat veruit het gemakkelijkste vervoersmiddel is, op de steppen van Mongolië. Gedurende ons verblijf bij de familie, liet een van de zonen ons zien, hoe een paard zadelmak gemaakt wordt. Dit zie je in onderstaande video.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wXnVuZSUjc0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.