Voorbereiding op de wereldreis

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de voorbereiding op de wereldreis. De verhuur van onze woning is rond en voor de meeste meubels hebben we inmiddels onderdak bij familie gevonden. Daarnaast beginnen we met aftellen, wat wel gek voelt. Het duurt nog 85 dagen, het lijkt ver weg, maar minder dan drie maanden is aan de andere kant ook wel weer heel dichtbij.

Feestjes missen

Het besef bij onze familie en vrienden begint ook steeds meer te komen. Met Pasen hadden we onze laatste feestdagen met familie en diner voor dit jaar, de verjaardag van Mariska vieren we nog in Nederland, Sebas zal ergens in Azië de memorabele leeftijd van 30 bereiken.. Dat is wel jammer, niets leukers dan een mooi feest voor zo’n mooie leeftijd in Nederland. We zullen natuurlijk nog wel meer mooie feestjes, verjaardagen e.d. gaan missen. Echter gaan we er vanuit dat deze reis dit zeker waard zal zijn!

Sparen en bezuinigen

Verder zijn we heel erg druk met sparen en vooral met bezuinigen. Geen etentjes, dure feesten of mooie kleren meer voorlopig.. alleen wat noodzakelijk is of wat nodig is voor de reis. Vooral Mariska (maar Sebas ook wel) heeft hier moeite mee, shoppen zonder iets te ‘mogen’ kopen is toch lang zo leuk niet.. maar het is natuurlijk allemaal voor een goed doel!!

Zin

We krijgen er steeds meer zin in.. zeker met de aanschaf van de Lonely Planet van Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja krijgt de voorbereiding steeds meer vorm en krijgen we er steeds meer zin in..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.